Vragen en Advies:

(038) 465 56 67

info@gerson.nl

Levering in heel Nederland

Vandaag besteld, morgen geleverd

• Gezonde Werkplek Tips

ergonomische werkplek tips, let op de werkhouding
Werkhouding & Werkplek Tips

- Zorg voor een neutrale positie van het hoofd. Voor een gezonde ergonomische werkplek is het belangrijk om er voor te zorgen dat u niet te veel omhoog of naar beneden moet kijken.

- Zorg er voor dat uw schouders ontspannen zijn en uw rug zich in een rechte positie bevindt. Dit is ook belangrijk voor de ergonomie van het bureau.

• Ergonomie tips

ergonomische werkplek neem korte pauzes
Neem regelmatig korte pauzes

Neem regelmatig een korte pauze. Het is van belang dat u tijdens deze korte pauzes in beweging komt. Loop bijvoorbeeld even langs wat collega's of pak even wat te drinken. Het is van belang om tijdens deze korte pauzes de bloedsomloop weer wat op gang te brengen. Laat uw armen even verticaal langs uw lichaam hangen en breng uw schouder- en nekspieren in beweging.

ergonomische werkplek; zittend en staand werken combineren
Zittend en staand werken combineren

Probeer zittend werken en staand werken te combineren. De gemiddelde hartslag bij zittend werken is 79 hartslagen per minuut, bij staand werken is dit 89 hartslagen per minuut. Ook het calorieƫngebruik is aanzienlijk hoger als u staand werkt, namelijk 3,3 kcal per minuut tegenover 2,6 kcal per minuut. Uit onderzoek is gebleken dat de suikerconcentratie in het bloed een stuk lager bij staand werken of regelmatige beweging.

Op deze pagina vindt u meer informatie over verschillende ergonomische producten die u kunnen helpen bij staand en zittend werken.

ergonomische werkplek; goede verlichting werkplek
Zorg voor goede verlichting op uw werkplek

Het is van belang dat uw werkplek een goede lichtvoorziening heeft. Let er daarbij op of er genoeg licht is, dit zorgt er voor dat uw beeldscherm verlichting niet te overweldigend is. Daarnaast is teveel lichtinval ook niet goed, bijvoorbeeld door zonlicht. Dit zorgt er namelijk voor dat u veel moet focussen waardoor u sneller vermoeid raakt en er hoofdpijn kan ontstaan.

Op de pagina verlichting voor de werkplek vindt u verschillende mogelijkheden voor op de werkplek.

ergonomische werkplek; ondersteuning van de armen
Goede ondersteuning van de armen

Tijdens het werken is het belangrijk om uw armen te voorzien van goede ondersteuning. Hangende armen of onderarmen zonder ondersteuning zorgen al snel voor pijn in de schouders en koude handen (slechte bloedsomloop).

Zorg voor een goede aansluiting van de stoel naar het bureau of maak gebruik van een bureaustoel met goede armsteunen.

Op de pagina ergonomische producten vindt u uitgebreide informatie over de mogelijkheden voor een gezonde werkplek.

ergonomische werkplek instellen van uw beeldscherm
Formaat van uw beeldscherm

Veel werknemers zijn echte multi-taskers en hebben al snel 10 verschillende programma's/tabbladen open staan. Het vele wisselen tussen deze tabbladen zorgt er voor dat u vaak moet zoeken en uzelf onnodig extra moet concentreren.

Een eenvoudige oplossing voor dit probleem en de onnodige extra inspanning is het aanschaffen van een extra beeldscherm. Dit beeldscherm is eenvoudig te monteren en is vaak binnen een mum van tijd gereed voor gebruik. Het Gerson A&C Team voorziet u graag in verkoop, advies, service, levering en montage.Meer info...

ergonomische werkplek positie van de muis
De positie van de muis op de werkplek

Veel werknemers hebben tegenwoordig een laptop waar zowel thuis als op de werkplek mee wordt gewerkt. Een nadeel van een laptop is dat het hierdoor lastig wordt om een gezonde positie van de muis te hanteren. Veel werknemers maken gebruik van de touchpad waardoor er vaak een slechte werkhouding ontstaat.

Ten eerste zorgt een touchpad voor veel tijdverlies en ten tweede is een ideale positie van de muis op de werkplek niet mogelijk. Het is van belang dat de muis in de buurt van het lichaam is en dat deze genoeg ruimte heeft. Probeer ook gebruik te maken van sneltoetsen, dit scheelt veel tijd en zorgt voor meer beweging van de armen tijdens het werken.

 

Ergonomie tips voor op de werkplek

Menu:

Neem contact op!

T. (038) 465 56 67

E. info@gerson.nl

W. www.gerson.nl

Bezoek Gerson

- Marsweg 63, Zwolle

- 2000 m2 showroom

- 20.000 artikelen uit voorraad leverbaar

Volg ons!