Akoestische
oplossingen

Vraag een offerte aan

Wat zijn akoestische oplossingen?

Akoestische oplossingen dragen bij aan een rustige en fijne werkomgeving, waardoor de productiviteit en het werkplezier bij zowel werknemers als werkgevers aanzienlijk verbetert. Voorbeelden van akoestische oplossingen zijn: akoestische wandpanelen, plafondplaten of scheidingswanden, welke geluidsoverlast verminderen.

Waarom akoestische oplossingen?

Onnodige ruis kan u behoorlijk afleiden van uw werk en heeft als gevolg dat u mentaal sneller vermoeid raakt. Door allerlei geluiden van buitenaf of van bijvoorbeeld collega’s die telefoneren, krijgt u veel prikkels binnen die onbewust behoorlijk veel van uw mentale energie verbruiken. Met onze akoestische oplossingen vermindert u stress, verhoogt u de productiviteit en creëert u een fijne werkomgeving waar u ook nog eens in alle rust bezoek kunt ontvangen.

Akoestische wandpanelen

Een hele populaire akoestische oplossing is een akoestisch wandpaneel. Een akoestisch wandpaneel is een geluidsabsorberend paneel, welke galm in een ruimte vermindert en zo de akoestiek uiteindelijk verbetert. De panelen zijn in verschillende opties verkrijgbaar. Ze hangen in het zicht, dus u kunt ze geheel naar eigen smaak kiezen. Wist u dat u zelfs kunst als akoestisch wandpaneel kunt verkrijgen? U creëert dus niet alleen geluidsdemping, maar ook nog eens een mooi kantoor.

Akoestische scheidingswanden

Het is mogelijk om voor iedere werknemer een eigen akoestische werkomgeving te creëren met akoestische scheidingswanden. Ook kunt u ervoor kiezen om een enkele geluidsgevoelige ruimte af te schermen met de geluiddempende akoestische wanden. Zou u graag eens willen weten welke akoestische oplossingen voor uw kantoor geschikt zouden zijn? Onze ergonomie specialisten komen graag eens langs om u van informatie te voorzien.

Akoestische plafondplaten

Wilt u niet al te grote “zichtbare“ akoestische aanpassingen in uw kantoor? Met akoestische plafondplaten maakt u al een enorm akoestisch verschil, want de plafondplaten nemen veel galm en echo’s weg. Zo krijgt u meer rust en kan iedereen op kantoor zich beter concentreren, wat uiteindelijk de productiviteit en het werkplezier zal verhogen. Concentratieverlies door vervelende geluiden? Dat is verleden tijd met de akoestische plafondplaten.

Wat een ergonomische werkplek
voor u kan doen:

Minder kans op fysieke klachten


Hoeveel uren per dag brengt u op uw werkplek door? Een verkeerde werkhouding kan op langere termijn voor vervelende lichamelijke klachten gaan zorgen. Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding en door goede ergonomische aanpassingen voorkomt u die vervelende rug-, nek- en/of schouderklachten.

Tot wel 34% lager ziekteverzuim


9 op de 10 werknemers krijgt ooit in zijn werkzame leven te maken met rug-, nek- en/of schouderklachten. 50% zelfs zodanig dat ze hiervoor naar de dokter moeten of thuis komen te zitten. Door middel van een goede ergonomische werkplek kunt u het ziekteverzuim tot wel 34% omlaag brengen. Met een aangepaste werkplek die past bij de werknemer, voorkomt u lichamelijke én mentale klachten.

Hogere productiviteit


Aan het eind van de dag een versuft gevoel of zelfs hoofdpijn? Dan biedt een elektrisch verstelbaar bureau of een ergonomische bureaustoel uitkomst! Door meer te bewegen achter uw bureau gaat er meer zuurstof naar uw spieren en hersenen en zult u zich minder snel versuft voelen. Daarbij komt het prettige gevolg dat de productiviteit enorm omhoog gaat. U blijft u gedurende de hele werkdag fitter en energieker voelen.