Ergo-Balance

Kom eens langs

Dynamiek in uw zithouding

De ROVO R12, R16, XP en XT serie beschikt over de unieke mogelijkheid om een synchroontechniek met een ERGO BALANCE 3D-techniek te combineren waarbij u de ultieme voordelen van het impulsief dynamisch zitten ervaart.

De ROVO R12, R16, XP en XT serie kunnen worden geleverd met deze 3 dimensionale zittechniek waarbij deze innovatieve 3D- techniek een optimale zithouding en beweging stimuleert.

De ERGO BALANCE NEXT (optioneel) kan zelfs de ERGO BALANCE techniek nagenoeg vastzetten.

  • een dynamische zithouding traint uw rugspieren
  • zorgt voor een verbeterde doorbloeding en stofwisseling
  • ontlast de wervelkolom en tussenwervelschijven
  • verbetert de belastbaarheid van de tussenwervelschijven
  • optimaliseren van uw zithouding door regelbare ondersteuning
  • 100% bewegingsvrijheid

Een statische zithouding blijft niet zonder gevolgen

De mens is niet gemaakt om de gehele dag op een (bureau) stoel te zitten. Niets nieuws denkt u wellicht echter een blessures of letsel aan uw rug is een steeds vaker voorkomend ziekteverschijnsel. De nek- en schouder regio alsmede de lage rug/lende wervelkolom zijn hierbij vaak onderwerp van gesprek.

Wanneer de tussenwervelschijven niet worden gestimuleerd door een actieve zithouding gaat haar eigenlijke schokdemperen stabiliserende functie in combinatie met de gelei-achtige substantie in de wervelkolom verloren. De bindweefselringen kunnen de krachten niet meer gelijkmatig verdelen en de vaak eenzijdige belastingen leiden tot letsel en blessures in de rug. De tussenwervels worden alleen dan gestimuleerd tijdens een actieve bewegende zithouding. Statisch zitten beperkt vanzelfsprekend deze stimulatie en men riskeert rugklachten.

  • Op langere termijn zorgt een eenzijdige belasting tijdens het zitten voor een beschadiging van de tussenwervelschijven (bindweefselringen) en uiteindelijk voor rugklachten.
  • Het verliezen van de schokdemperfunctie en het niet meer kunnen absorberen zorgt ervoor dat de gelei-achtige substantie haar werk niet meer kan doen in de tussenwervels.
  • Een wisselende zithouding zorgt voor een verhoogde belastbaarheid van uw rug en voorkomt klachten.

De Ergo-Balance techniek stimuleert de microbewegingen van uw spierstelsel en activeert een dynamische zithouding. Deze actieve houding en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat u geen eenzijdige belasting hebt op uw tussenwervelschijven. Wanneer lichaam en geest in balans zijn komt dit uw prestaties ten goede!

Wat een ergonomische werkplek
voor u kan doen:

Minder kans op fysieke klachten


Hoeveel uren per dag brengt u op uw werkplek door? Een verkeerde werkhouding kan op langere termijn voor vervelende lichamelijke klachten gaan zorgen. Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding en door goede ergonomische aanpassingen voorkomt u die vervelende rug-, nek- en/of schouderklachten.

Tot wel 34% lager ziekteverzuim


9 op de 10 werknemers krijgt ooit in zijn werkzame leven te maken met rug-, nek- en/of schouderklachten. 50% zelfs zodanig dat ze hiervoor naar de dokter moeten of thuis komen te zitten. Door middel van een goede ergonomische werkplek kunt u het ziekteverzuim tot wel 34% omlaag brengen. Met een aangepaste werkplek die past bij de werknemer, voorkomt u lichamelijke én mentale klachten.

Hogere productiviteit


Aan het eind van de dag een versuft gevoel of zelfs hoofdpijn? Dan biedt een elektrisch verstelbaar bureau of een ergonomische bureaustoel uitkomst! Door meer te bewegen achter uw bureau gaat er meer zuurstof naar uw spieren en hersenen en zult u zich minder snel versuft voelen. Daarbij komt het prettige gevolg dat de productiviteit enorm omhoog gaat. U blijft u gedurende de hele werkdag fitter en energieker voelen.