Producten

Kom eens langs

Hoe zit u op uw bureaustoel?

Veel mensen staan niet stil bij hun zithouding, omdat ze (nog) geen klachten ervaren. Pas wanneer de rug- en/of nekklachten ontstaan, wordt er naar de zithouding of het zitmeubilair gekeken. Met ergonomisch meubilair voorkomt u die klachten. Wist u wel dat 80% van de bevolking ooit last krijgt van rug- en/of nekklachten en dat het bij velen leidt tot werkverzuim?

Misschien denkt u: “Waarom krijgen zoveel mensen rugklachten?” De meeste mensen met een kantoorbaan brengen relatief veel uren per dag op hun bureaustoel door. Bij langdurig zitten kantelt het bekken naar achteren en heeft de onderrug de neiging om in te zakken. Hierdoor komt er een hoge belasting op de rugspieren en (tussen-)wervels te staan. Door een jarenlange hoge belasting op de rugspieren en (tussen-)wervels gaat u op den duur beginnende rugklachten ervaren.

Rugklachten voorkomen

Een ergonomische bureaustoel stellen wij af op een voor u goede zithouding. Onze ergonomie specialisten kunnen de ergonomische bureaustoel zo instellen dat er zo min mogelijk druk op uw wervelkolom komt te staan. De zitting kunt u een aantal keren per dag kantelen, zodat de rugspieren worden opgerekt om meer ontspanning tussen de (tussen)wervelschijven te creëren. Door een ergonomische bureaustoel komt het bekken in een neutrale stand, worden de spieren in de rug meer ontspannen en behoud u een goede ondersteuning voor de gehele rug.

Zit- stahulp

Te lang staan of te lang zitten is niet goed voor u. Daarom is het afwisselen tussen staan en zitten zo belangrijk. Met onze Zit- stahulp Muvman kunt u tussendoor bewegend zitten en is de afstand tot het bureau altijd optimaal.

Elektrisch verstelbaar bureau

De ergonomische bureaustoel zal uw rug veel verlichting geven, maar uiteindelijk is te lang zitten niet goed voor uw lichamelijke en mentale gezondheid. Bovendien heeft u door te lang te zitten meer kans op diabetes type2 en hart- en vaatziekten. Het is belangrijk om staand en zittend werken af te wisselen. Ook daar hebben wij een oplossing voor. Door staan en zitten af te wisselen gebruikt u uw spieren meer en wordt uw wervelkolom soepeler gehouden. Dit verkleint de kans in de toekomst aanzienlijk als het gaat om rug-/nek- en schouderklachten. Met een elektrisch verstelbaar bureau kunt u gewoon doorwerken of u nou zit of staat. Te lang staan is ook weer niet goed, maar met een juiste balans zorgt u voor positieve lichamelijke effecten.

Wat een ergonomische werkplek
voor u kan doen:

Minder kans op fysieke klachten


Hoeveel uren per dag brengt u op uw werkplek door? Een verkeerde werkhouding kan op langere termijn voor vervelende lichamelijke klachten gaan zorgen. Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding en door goede ergonomische aanpassingen voorkomt u die vervelende rug-, nek- en/of schouderklachten.

Tot wel 34% lager ziekteverzuim


9 op de 10 werknemers krijgt ooit in zijn werkzame leven te maken met rug-, nek- en/of schouderklachten. 50% zelfs zodanig dat ze hiervoor naar de dokter moeten of thuis komen te zitten. Door middel van een goede ergonomische werkplek kunt u het ziekteverzuim tot wel 34% omlaag brengen. Met een aangepaste werkplek die past bij de werknemer, voorkomt u lichamelijke én mentale klachten.

Hogere productiviteit


Aan het eind van de dag een versuft gevoel of zelfs hoofdpijn? Dan biedt een elektrisch verstelbaar bureau of een ergonomische bureaustoel uitkomst! Door meer te bewegen achter uw bureau gaat er meer zuurstof naar uw spieren en hersenen en zult u zich minder snel versuft voelen. Daarbij komt het prettige gevolg dat de productiviteit enorm omhoog gaat. U blijft u gedurende de hele werkdag fitter en energieker voelen.