Ergonomische
hulpmiddelen

Bekijk aanbod

Waarom ergonomische hulpmiddelen?

Ook het veelvuldig gebruik van een toetsenbord en muis hebben invloed op uw werkhouding. Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding. Wanneer u meer dan twee uur per dag achter uw laptop doorbrengt is het verstandig om voor ergonomische hulpmiddelen te kiezen. Deze zijn namelijk zo ontworpen dat ze uw lichaam vele voordelen bieden. Het ingebouwde toetsenbord en touchpad van uw laptop zijn namelijk standaard ontwerpen en niet aangepast op de ideale werkhouding.

Ergonomisch toetsenbord

Hoe ziet uw huidige toetsenbord eruit? Plat en standaard zoals de vele toetsenborden die u in uw omgeving ziet? Dat kan anders! Met een ergonomisch toetsenbord verbetert u uw pols- en schoudercomfort. Met een aangepast toetsenframe laat een ergonomisch toetsenbord uw handen, polsen en onderarmen een natuurlijke houding aannemen.

Naast meer comfort en ontspanning voor uw polsen, armen en schouders, zorgt een ergonomisch toetsenbord ook voor een verhoogde productiviteit en typsnelheid. Uiteraard zult u eerst even moeten wennen aan het nieuwe toetsenbord, maar op den duur zult u niet meer anders willen. Doordat u zich veel comfortabeler voelt heeft u minder de neiging om even te stoppen met typen.

Wilt u ook meer comfort? Onze vakkundige ergonomie specialisten vertellen u graag alles over de voordelen en de mogelijkheden. Er zijn meerdere varianten ergonomische toetsenborden en wij kijken altijd naar wat iemand als persoon nodig heeft om zo een eigen persoonlijke ergonomische werkomgeving te creëren.

Ergonomische muis

Een ergonomische muis vermindert de belasting van de spieren en gewrichten in de schouder, arm en hand. Door het gebruik van een ergonomische muis staat uw pols meer in een verticale stand, met als voordeel dat uw hand en pols meer kunnen ontspannen. Uiteindelijk gebruikt u tijdens het werken met deze muis uw onderarm en niet uw pols. Wilt u eens een ergonomische muis proberen? U zult meteen het verschil gaan merken. Ergonomische muizen zijn in verschillende varianten te verkrijgen, zoals: speciale muizen voor links- of rechtshandige mensen en verschillende maten.

Wilt u eerst eens een kleine aanpassing proberen? Wij kunnen u ook adviseren over een polssteun. Ook hiermee ondersteunt u uw pols, krijgt u meer comfort tijdens het werk en werkt u aan een ergonomische houding.

Laptopstandaard

Het is zo makkelijk, u zet uw laptop op uw bureau en u gaat aan de slag. Maar heeft u er weleens bij stilgestaan dat u op deze manier altijd naar beneden kijkt en hiermee uw nek en rug dagelijks belast? Ook al heeft u alle verdere ergonomische aanpassingen gedaan en heeft u de beste ergonomische bureaustoel, wanneer uw beeldscherm te laag staat, zult u uw nek en rug blijven belasten.

Met een kleine aanpassing kunt u deze verkeerde werkhouding aanpassen, namelijk met een laptopstandaard. Een laptopstandaard brengt het scherm van uw laptop op ooghoogte, zodat uw nek en rug niet worden belast. Wanneer u veel met een laptop werkt is een laptopstandaard dus onmisbaar.

Laptopstandaards zijn kantelbaar en in hoogte verstelbaar. Hierdoor zal uw zithouding tijdens het werken gaan verbeteren. Werkt u op meerdere locaties? Een laptopstandaard kunt u gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Waar kunnen we u mee helpen? Laptopstandaards zijn in verschillende soorten, maten, uitvoeringen en prijsklassen verkrijgbaar. Wij adviseren u graag!

Wat een ergonomische werkplek
voor u kan doen:

Minder kans op fysieke klachten


Hoeveel uren per dag brengt u op uw werkplek door? Een verkeerde werkhouding kan op langere termijn voor vervelende lichamelijke klachten gaan zorgen. Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding en door goede ergonomische aanpassingen voorkomt u die vervelende rug-, nek- en/of schouderklachten.

Tot wel 34% lager ziekteverzuim


9 op de 10 werknemers krijgt ooit in zijn werkzame leven te maken met rug-, nek- en/of schouderklachten. 50% zelfs zodanig dat ze hiervoor naar de dokter moeten of thuis komen te zitten. Door middel van een goede ergonomische werkplek kunt u het ziekteverzuim tot wel 34% omlaag brengen. Met een aangepaste werkplek die past bij de werknemer, voorkomt u lichamelijke én mentale klachten.

Hogere productiviteit


Aan het eind van de dag een versuft gevoel of zelfs hoofdpijn? Dan biedt een elektrisch verstelbaar bureau of een ergonomische bureaustoel uitkomst! Door meer te bewegen achter uw bureau gaat er meer zuurstof naar uw spieren en hersenen en zult u zich minder snel versuft voelen. Daarbij komt het prettige gevolg dat de productiviteit enorm omhoog gaat. U blijft u gedurende de hele werkdag fitter en energieker voelen.