ROVO Chair ontwikkelt en produceert
de beste ergonomische bureaustoelen

Kom eens langs

ROVO Chair is een fabrikant van bureaustoelen voor de zakelijke markt

De stoelen van ROVO kenmerken zich door een modern en tijdloos design, ergonomisch zitcomfort en goede functionaliteit. De modellen van ROVO voldoen aan de huidige ARBO en NEN normeringen, zoals NEN/EN 1335. Zonder het keurmerk ‘GS’ (Geprüfte Sicherheit) gaan ze de fabriek niet uit. Vandaar dat wij op alle producten en onderdelen vijf jaar garantie geven.

“Wij ontwikkelen stoelen in samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en ergonomen”

ROVO is een bewezen product in de bureau en projectwereld, wereldwijd. Al ruim 40 jaar opereert ROVO vanuit Loßburg in Duitsland. Naast de Europese markt is ROVO ook actief in Amerika, Canada en Australië. De beste eigenschappen van ROVO Chair zijn de eigen ontwikkelingsafdeling, eigen productie en jarenlange ervaring in de praktijk. Hierdoor en door de intensieve samenwerking met specialisten weet ROVO Chair als geen ander waar een goede kantoorstoel aan moet voldoen.

Onafhankelijk en innovatief
sinds 1964

Dynamisch zitten als kerncomponent van het merk ROVO. De ontwikkeling en productie van ergonomische bureaustoelen is evenzeer onderdeel van ROVO’s bedrijfscultuur als de vestiging in Lossburg in het Zwarte Woud. Met de consistentie en innovatieve geest die typisch is voor deze regio, heeft ROVO zich op de markt gevestigd als een onafhankelijk bedrijf voor dynamisch zitten.

Hoge kwaliteitsnormen, flexibiliteit en tientallen jaren ervaring

Hoge kwaliteitsnormen, flexibiliteit, tientallen jaren ervaring, state-of-the-art technologie door sterk geautomatiseerde productieprocessen, diepgaande productie resulteren in uitstekende producten en tevreden klanten. Met de hulp van gemotiveerde vakbekwame medewerkers en talrijke product-, innovatie- en designprijzen behoren wij tot de meest succesvolle adressen in onze branche. De goede marktpositie is niet alleen gebaseerd op de hoge competentie, het gebruik van middelen met betrekking tot ecologische zorg en bewustzijn, maar ook op economische efficiëntie en goede klantenservice om te voldoen aan de huidige gezondheidseisen voor uitstekende bureaustoelen.

Productontwikkelingen worden bedacht in een team met professionele gezondheidswerkers, fysiotherapeuten en internationale ontwerpers om zitconcepten te creëren die natuurlijke bewegingsvrijheid op
kantoor en nieuwe vormen van zitten bieden. Het belangrijkste doel is altijd om vaak houdingsveranderingen uit te lokken en het welzijn en goede prestaties te vergroten.

Milieumanagement bij ROVO

De milieuvriendelijke productiemethode maakt deel uit van de bedrijfsfilosofie van ROVO. Het minimaliseren van energieverbruik, afval en milieu-impact in alle stadia van de productcreatieketen is een continu proces binnen het bedrijf. ROVO is sinds 1994 ISO 9001 gecertificeerd. Sinds 2007 is het integrale milieumanagementsysteem gecertificeerd volgens DIN ISO 14001. Het wordt jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke instituten.

Wat een ergonomische werkplek
voor u kan doen:

Minder kans op fysieke klachten


Hoeveel uren per dag brengt u op uw werkplek door? Een verkeerde werkhouding kan op langere termijn voor vervelende lichamelijke klachten gaan zorgen. Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding en door goede ergonomische aanpassingen voorkomt u die vervelende rug-, nek- en/of schouderklachten.

Tot wel 34% lager ziekteverzuim


9 op de 10 werknemers krijgt ooit in zijn werkzame leven te maken met rug-, nek- en/of schouderklachten. 50% zelfs zodanig dat ze hiervoor naar de dokter moeten of thuis komen te zitten. Door middel van een goede ergonomische werkplek kunt u het ziekteverzuim tot wel 34% omlaag brengen. Met een aangepaste werkplek die past bij de werknemer, voorkomt u lichamelijke én mentale klachten.

Hogere productiviteit


Aan het eind van de dag een versuft gevoel of zelfs hoofdpijn? Dan biedt een elektrisch verstelbaar bureau of een ergonomische bureaustoel uitkomst! Door meer te bewegen achter uw bureau gaat er meer zuurstof naar uw spieren en hersenen en zult u zich minder snel versuft voelen. Daarbij komt het prettige gevolg dat de productiviteit enorm omhoog gaat. U blijft u gedurende de hele werkdag fitter en energieker voelen.