• Wat is de betekenis van ergonomie

  Het woord “Ergonomie” komt van twee Griekse woorden “ergon”, wat ‘werk’ betekent en “nomos” wat ‘wetten’ betekent.

  Tegenwoordig gaat het bij producten echter meer om het design en de prijs. Er wordt bij veel producten weinig rekening meer gehouden met de gezondheid van de werknemer. Neem een kijkje op de pagina ergonomische producten om te kijken welke hulpmiddelen wellicht bij u passen.

   

   

  “Ergonomie is het proces van het ontwerpen en/of het regelen van werkplekken, producten en systemen, zodat ze passen bij de mensen die ze gebruiken.”

  Ergonomie kan op vele manieren worden gezien, van de fysieke belasting van spieren, zenuwen en gewrichten tot aan milieufactoren en algemeen comfort. Het is belangrijk om te luisteren naar de signalen die uw lichaam geeft. Als u bijvoorbeeld last heeft van pijn in de polsen of handen na een werkdag, dan is het belangrijk om te onderzoeken waar deze klachten vandaan komen.

  Onderzoek uw werkplek en/of werkomgeving om te kijken naar fysieke belasting, werkhouding en de producten die u gebruikt (zoals bureaustoelen, bureaus enzovoort). Probeer bijvoorbeeld eens uw stoel op een andere hoogte in te stellen en verdiep u eens in de mogelijkheden van ergonomische artikelen voor op uw werkplek.

   


  • Snelle service
  • Gecertificeerde monteurs
  • Reparaties: Eerst GRATIS controle
  • Bekende naam in omgeving Zwolle

  Contact / Aanvraag / Offerte

  Naam:


  Email:


  Telefoon:


  Vraag:


Bel nu voor Ergonomisch adviesĀ 038 465 56 67Offerte aanvragen >

Gerson Ergonomie Toppers: