Wat is een
goede werkhouding?

Kom eens langs

Een goede werkhouding biedt vele voordelen. U raakt minder snel versuft, bent productiever en voorkomt allerlei lichamelijke en mentale klachten.

Bij een goede werkhouding mogen de armen niet te ver buiten het lichaam reiken. Houd uw muis en toetsenbord binnen uw lichaamsbreedte. Daardoor vermindert u de spanning in uw nek en schouders. Ondertussen laat u uw voeten plat op de grond rusten en zit u rechtop. Daarnaast is het belangrijk om uw bureaublad niet te hoog in te stellen om nekklachten te voorkomen. Dit is een kleine greep uit de basis van een goede werkhouding. Wij vertellen u er graag nog veel meer over. Kom gerust eens langs!

Wat een ergonomische werkplek
voor u kan doen:

Minder kans op fysieke klachten


Hoeveel uren per dag brengt u op uw werkplek door? Een verkeerde werkhouding kan op langere termijn voor vervelende lichamelijke klachten gaan zorgen. Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding en door goede ergonomische aanpassingen voorkomt u die vervelende rug-, nek- en/of schouderklachten.

Tot wel 34% lager ziekteverzuim


9 op de 10 werknemers krijgt ooit in zijn werkzame leven te maken met rug-, nek- en/of schouderklachten. 50% zelfs zodanig dat ze hiervoor naar de dokter moeten of thuis komen te zitten. Door middel van een goede ergonomische werkplek kunt u het ziekteverzuim tot wel 34% omlaag brengen. Met een aangepaste werkplek die past bij de werknemer, voorkomt u lichamelijke én mentale klachten.

Hogere productiviteit


Aan het eind van de dag een versuft gevoel of zelfs hoofdpijn? Dan biedt een elektrisch verstelbaar bureau of een ergonomische bureaustoel uitkomst! Door meer te bewegen achter uw bureau gaat er meer zuurstof naar uw spieren en hersenen en zult u zich minder snel versuft voelen. Daarbij komt het prettige gevolg dat de productiviteit enorm omhoog gaat. U blijft u gedurende de hele werkdag fitter en energieker voelen.