Wat zijn de NEN 1335
en de NPR 1813 richtlijnen?

Kom eens langs

Ieder mens is weer anders en ook in de lengte kunnen mensen enorm verschillen. Daarom is de Europese Ergonomie Norm voor bureaustoelen, de NEN-EN 1335, opgesteld. Vanuit de Arbowetgeving is het dus verplicht om een NEN-EN 1335 bureaustoel met de daarbij behorende maatvoering en instelbaarheid voor werknemers beschikbaar te stellen. Voor 85% tot 95% van de Europese mensen voldoen deze bureaustoelen aan de juiste maatvoering. Om de stoel optimaal en goed te gebruiken is het belangrijk om de stoel goed in te stellen. Uiteraard kunnen onze ergonomie specialisten u daarbij helpen.

Omdat er veel fysieke verschillen tussen de mensen in Nederland en de rest van Europa zijn, gaan we hier nog een stapje verder. De Nederlandse Praktijk Richtlijn maakt gebruik van relevante onderdelen uit de Europese norm NEN-EN 1335. Met een bureaustoel die voldoet aan de Nederlandse NPR 1813 norm weet u zeker dat ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking qua maatvoering van deze stoel gebruik zou kunnen maken.

Wat een ergonomische werkplek
voor u kan doen:

Minder kans op fysieke klachten


Hoeveel uren per dag brengt u op uw werkplek door? Een verkeerde werkhouding kan op langere termijn voor vervelende lichamelijke klachten gaan zorgen. Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding en door goede ergonomische aanpassingen voorkomt u die vervelende rug-, nek- en/of schouderklachten.

Tot wel 34% lager ziekteverzuim


9 op de 10 werknemers krijgt ooit in zijn werkzame leven te maken met rug-, nek- en/of schouderklachten. 50% zelfs zodanig dat ze hiervoor naar de dokter moeten of thuis komen te zitten. Door middel van een goede ergonomische werkplek kunt u het ziekteverzuim tot wel 34% omlaag brengen. Met een aangepaste werkplek die past bij de werknemer, voorkomt u lichamelijke én mentale klachten.

Hogere productiviteit


Aan het eind van de dag een versuft gevoel of zelfs hoofdpijn? Dan biedt een elektrisch verstelbaar bureau of een ergonomische bureaustoel uitkomst! Door meer te bewegen achter uw bureau gaat er meer zuurstof naar uw spieren en hersenen en zult u zich minder snel versuft voelen. Daarbij komt het prettige gevolg dat de productiviteit enorm omhoog gaat. U blijft u gedurende de hele werkdag fitter en energieker voelen.