De ergonomie
specialist van Zwolle

Kom eens langs

De invloed van ergonomie
op uw werk

Ergonomie heeft veel invloed op uw werk én uw lichaam. Een ergonomische werkplek is van groot belang voor zowel de werknemer als de werkgever. Een goede werkplek en -houding dragen bij aan: het voorkomen van lichamelijke klachten, een verhoogde productiviteit, meer werkplezier en minder ziekteverzuim.

Bij Gerson kunt u terecht voor een complete ergonomische werkplek. Als specialist in ergonomie kijken wij naar wat u of uw werknemers nodig hebben om rug-, schouder- en/of nekklachten te voorkomen.

Wat zijn de Arbo normen en
worden deze gehanteerd?

Vanuit de Arbowetgeving is het voor werkgevers verplicht om te zorgen voor een goede werkplek zonder gezondheidsrisico’s. Maar wat zijn dan precies die gezondheidsrisico’s? En wat is er dan wel en wat is er niet goed?

Wij nemen u graag mee in de richtlijnen en wet- en regelgeving die er rondom ergonomie bestaan, om meer duidelijkheid te geven hoe u daaraan kunt gaan voldoen.

Al last van klachten?
Dit kunt u er aan doen

Door het jarenlange gebruik van een niet ergonomische werkplek kunt u allerlei verschillende klachten krijgen, zoals: nek-, rug-, schouderklachten en zelfs mentale klachten. Om ergens te beginnen is de balans tussen staan, zitten en bewegen al een goed begin. Voor een ergonomisch aangepaste werkplek zijn de juiste werkhoogte en afstand tot het beeldscherm ook heel belangrijk.

Onderdeel van een goede werkhouding is het stimuleren van beweging om een ‘vaste’ houding, een versuft gevoel en (ergere) rug-, nek- en schouderklachten te voorkomen. Een ergonomische kruk of bureaustoel houdt uw houding soepel.

Wat een ergonomische werkplek
voor u kan doen:

Minder kans op fysieke klachten


Hoeveel uren per dag brengt u op uw werkplek door? Een verkeerde werkhouding kan op langere termijn voor vervelende lichamelijke klachten gaan zorgen. Het hele lichaam staat met elkaar in verbinding en door goede ergonomische aanpassingen voorkomt u die vervelende rug-, nek- en/of schouderklachten.

Tot wel 34% lager ziekteverzuim


9 op de 10 werknemers krijgt ooit in zijn werkzame leven te maken met rug-, nek- en/of schouderklachten. 50% zelfs zodanig dat ze hiervoor naar de dokter moeten of thuis komen te zitten. Door middel van een goede ergonomische werkplek kunt u het ziekteverzuim tot wel 34% omlaag brengen. Met een aangepaste werkplek die past bij de werknemer, voorkomt u lichamelijke én mentale klachten.

Hogere productiviteit


Aan het eind van de dag een versuft gevoel of zelfs hoofdpijn? Dan biedt een elektrisch verstelbaar bureau of een ergonomische bureaustoel uitkomst! Door meer te bewegen achter uw bureau gaat er meer zuurstof naar uw spieren en hersenen en zult u zich minder snel versuft voelen. Daarbij komt het prettige gevolg dat de productiviteit enorm omhoog gaat. U blijft u gedurende de hele werkdag fitter en energieker voelen.